Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

De bästa resmålen i Europa för Formel 1-älskaren

Formel 1 Monza

Publikfirande på Monza-banan utanför Milano i Norra Italien

I helgen smygstartade Formel 1-säsongen 2021 med testkörningar i Bahrain och det första mästerskapsloppet är schemalagt på samma plats till den 28 mars. Att säsongsstarten närmar sig med stormsteg fick oss att drömma om att se några av loppen på plats under sommaren. Om världsläget tillåter det är mycket tveksamt, men det hindrar oss inte från att välja ut några potentiella destinationer ifall möjligheten skulle dyka upp.

Även om Formel 1 är en global sport och körs på flera av världens kontinenter så är det flera av loppen som går av stapeln i Europa. För formel 1-älskaren, som vanligtvis gillar att spela på Formula 1 odds för att skruva upp spänningen, finns alltså möjligheten att ta sin bil och styra den söderut för att se några av loppen på plats.

Monaco – det givna alternativet

Få Formel 1-lopp är lika mytomspunna som Monacos Grand Prix. I år går det välkända stadsloppet av stapeln den 23 maj, och det är ett utmärkt val av lopp för den som tar sig dit med bil. I anknytning till att du har tittat på loppet kan du nämligen utforska den Franska rivieran och Provence – där finns mängder av vackra städer och natur att beskåda.

Formel 1 Monaco

Italien – upplev klassiska Monza

Besöker du Monza, norr om Milano, får du chansen att utforska Italiens nordligare delar, och det finns dessutom inte många banor som är lika klassiska. Banan har en lång historia som innehåller både glädje och sorg – det var bland annat på Monza som den svenske F1-legendaren Ronnie Petersson var med om den olycka som tragiskt nog fick honom att mista livet.

Denna säsongen går även ett annat lopp av stapeln i Italien, i Imola, sydost om Bologna – det blir årets andra lopp och genomförs den 18 april. Italiens Grand Prix på Monza körs den 12 september.

Belgien och Nederländerna – två flugor i en smäll

För den som är duktig på att planera finns det möjlighet att se två lopp på bara en vecka – utan att behöva köra över halva Europa. Den 29 augusti och 5 september är det nämligen dags för Belgiens respektive Nederländernas Grand Prix. Mellan de två grannländernas lopp är det endast en körsträcka på ungefär 30 mil.

Spanien – underhållning och turism i full fart

Den 9 maj körs Spaniens Grand Prix strax norr om Barcelona, vilket gör det till ett perfekt resmål för den som vill passa på att utforska en av Europas bästa turiststäder i samband med loppet.

Spaniens Grand Prix har körts på Circuit de Barcelona-Catalunya sedan 1991 och är ett mycket populärt lopp bland både förare och åskådare.

Formel 1 Monaco

Ytterligare lopp som körs i Europa

Tycker du inte att någon av destinationerna ovan duger så har du ytterligare några alternativ. Den 2 maj körs exempelvis Portugals Grand Prix i landets sydspets, Algarve, och den 4 juli är det dags för Österrikes Grand Prix i staden Spielberg.

Storbritannien är som sedvanligt värd åt ett av säsongens lopp och denna gången går det av stapeln på klassiska Silverstone, den 18 juli. Ett annat lopp som kan vara värt att besöka är Frankrikes Grand Prix, som körs på Paul Ricard i vackra Le Castellet den 27 juni.

Slutligen körs det lopp i både Ungern (den första augusti) och Ryssland (den 26 september). Vilket av alla lopp hade varit ditt förstaval att se på plats?

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.