Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Berömda kockar och deras bilar

Svensk sjö

Många är vi som älskar matlagningsprogram och karismatiska kockar, som underhåller i TV-rutan medan de lär oss ett och annat om köket. De vet hur rätter ska lagas till perfektion, men det är inte bara maten som ska vara av högsta klass. Stjärnkockar har tendensen att också vilja ha de bästa åken. Här listar vi berömda kockar och deras bilar.

Gordon Ramsay

Världens mest berömde kock stavas Gordon Ramsay och kommer ifrån Skottland. Hans framgångsrika karriär som matguru har mynnat ut i ett flertal program och serier, framför allt Hell’s Kitchen. Idag finns till och med en spelautomat baserad på kockens berömda TV-serie, vilket förstärker bilden av att han är ett vandrande varumärke.

Så vad kör Ramsay för bilar? Det finns inget kort svar på den frågan. Han kör nämligen runt i så pass många olika! I hans samling hittar vi flera ferraris, bland annat en vit F12 TDF och en röd California T. Kockens kollektion rymmer även en Bentley Continental GT och en guldig Porsche 911 Turbo. Glassigt var ordet!

Jamie Oliver

En annan brittisk stjärnkock som är älskad världen över. Medan Ramsay representerar mer extravagant lyxmat satsar Jamie Oliver på att inspirera folk till att laga enkelt men utsökt. När det kommer till bilåk, så är han heller inte lika skrytsam som Ramsay. Nej, Ferrari-bilarna kan slänga sig i väggen: Oliver har en känd kärlek till Land Rovers.

Allra helst kör den engelska kocken från Essex runt i sin Land Rover Discovery HSE Td6. Extra speciellt med den är att han förvandlat sin bil till ett kök på fyra däck. Ja, du läste rätt. Jamie Oliver har förvandlat sin familje-SUV till ett rullande kök och det är precis lika påhittigt genomfört som du kan förvänta dig av honom.

Wolfgang Puck

Den österrikiske stjärnkocken Wolfgang Puck har inte lika mycket TV-tid som de ovan nämnda personerna på listan, men har pekats ut som världens bästa av just Ramsay. Puck äger inte bara michelinbelönade restauranger, i hans garage står en utsökt Cadillac Escalade.

Denna stora bil med kraftfull prestationsanda och lyxig interiör ramar in allting som känns amerikanskt, vilket enligt Puck själv flera gånger sagt ska ha varit anledningen till att han älskar bilen.

Guy Fieri

Guy Fieri är en av USA:s mest berömda kockar. Sedan 2006 har han synts till på TV med sitt hyllade program Diners, Drive-Ins and Dives där han träffar restaurangägare och testar på deras mat.

I serien kör Fieri runt med den bil som ligger honom varmast om hjärtat, en körsbärsröd 1968 Chevrolet Camaro SS. Den sticker ut i mängden bland de andra nämnda bilarna på den här listan. Och mycket mer elegant än en sådan kärra blir det inte.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.