Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Bästa sportsemestrarna med bilen

Motorcykel racing

Det finns gott om helt fantastiska resmål som är nåbara med bil inom Europa – och det även för sportälskaren. Gillar du att kombinera ditt idrottsintresse med ditt behov av att upptäcka nya platser så finns det några givna destinationer du bör knappa in på GPS:en när du börjar rulla mot kontinenten. Nedan tipsar vi om en handfull sportevenemang du kan passa på att uppleva under nästa semester med bilen.

Formel 1 i Monaco

För alla motorsportsfantaster finns det få upplevelser som kan mäta sig med Monacos stadslopp i Formel 1. Loppet är årligen ett av F1-säsongens främsta höjdpunkter, och alla som har en 888sport bonus att utnyttja inför det uppmärksammade loppet har alltid gott om odds att spela på. Något som inte är så konstigt med tanke på vilken status loppet har fått. Kombinationen av sportens fart och glamouren som omgärdar staden har gjort att tävlingen växt sig till att bli en minst sagt eftertraktad upplevelse.

Ska du bila till Monaco har du en bit att åka, men det är helt klart värt det om du har möjligheten. Efter loppet skulle du nämligen kunna fortsätta färden längs med den franska rivieran och besöka vackra städer som Nice, Cannes, Antibes och Saint-Tropez. Du kan dessutom styra bilen inåt landet för att utforska all vacker miljö och vingårdarna i Provence.

Det finns helt enkelt få bättre platser att besöka med bil i Europa än Monaco och sydöstra Frankrike.

Fotboll i Tyskland

I Sverige har vi en stor förkärlek till brittisk fotboll, och även om den tyska fotbollen också har sina följare så tenderar den att glömmas bort ibland. Överväger du en fotbollsresa med bilen kan Tyskland faktiskt vara att föredra framför England – åtminstone om du har en aningen mer begränsad tidsplan.

Tyskland som destination för fotbollsresan är betydligt mer lättåtkomligt än England och det är svårt att överträffa läktarkulturen som finns i den tyska fotbollens främsta ligor. De tre givna resmålen i landet är Hamburg, Dortmund och Berlin. Det förstnämnda på grund av det korta avståndet till Sverige, det andra på grund av den mytomspunna ”gula väggen” av supportrar du får uppleva på Borussia Dortmunds hemmamatcher och det tredje på grund av allt huvudstaden har att erbjuda utöver fotbollen.

Bundesliga är en av de bästa fotbollsligorna i världen och även andradivisionen kan bjuda på underhållning och läktarkultur i världsklass. Det i kombination med att Tyskland ligger relativt nära Sverige gör det till en utmärkt destination för en bilsemester.

Tennis i Frankrike

Är du en tennisälskande frankofil finns det nog inget bättre förslag än att åka ner till den franska huvudstaden Paris under den tidiga sommaren. Då kan du både suga i dig stadens magi i härligt väder och titta på världsstjärnorna när de spelar tennis under Franska öppna.

Grand Slam-turneringen är en av tennisvärldens mest prestigefyllda och eftersom den vanligtvis pågår under två veckor kan den kombineras med gott om annat turistande och utflykter till närliggande sevärdheter.

Du kan givetvis hitta sportevenemang värda att besöka i så gott som varje litet hörn av Europa, men vill du slå på stort lär ovan nämnda exempel vara säkra kort.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.