Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Vägen vidare mot Europa

Färja till Tyskland

För en del kan resan börja med att åka över Öresundsbron till Köpenhamn och dess omnejd endast vara början på en lång och spännande resa. Övriga Danmark har mycket att erbjuda besökaren, men Danmark är även för många ett genomfartsland vidare ut i Europa. Själv pendlade jag ett par gånger ner till jobb i Belgien och susade då sent på nätterna igenom Danmark för att ta färjan via Rödby och Puttgarten i Tyskland. Planen i Danmark är även att bygga flera broar så att man så småningom ska kunna åka landvägen hela vägen till kontinenten, men det kommer fortfarande dröja flera år.

Vägarna i Danmark är generellt bra och högsta tillåtna hastigheten på motorvägen är högre än i Sverige då du får köra 130 km/h. På landsväg är bashastigheten 80 km/h att jämföra med de 70 km/h som finns i Sverige. Vägen efter att ha kommit till Tyskland i Puttgarten är inte den bästa till att börja med, och speciellt sommartid kan det bli ganska trångt, men när man väl kommer ut på Autobahn så är det bokstavligen talat bara att damma på då flera sträckor på den motorvägen inte har någon hastighetsbegränsning, även om det sällan rekommenderas att hålla över 130 km/h. Detta då det varken är särskilt ekonomiskt eller effektivt, för att inte tala om säkert.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.