Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Har coronaviruset hjälpt dig semesterspara?

Tvätta händerna

I och med den utdragna situationen med coronaviruset har många personer jobbat hemifrån under våren. Detta har inneburit stora besparingar i form av uteblivna luncher på stan och resor till och från kontoret. Till detta kan också läggas de pengar man sparar in på sociala aktiviteter som restaurangbesök och sport- eller musikevenemang. Inom andra branscher ser det annorlunda ut. Där har personal permitterats, men ekonomiskt har de ofta kompenserats för lönebortfall. De stora förlorarna är de som är timanställda och inte rings in till jobb i samma utsträckning eftersom efterfrågan minskats eller att deras arbetsplatser omfattas av statliga regleringar.

Överlag verkar det dock som att svenskarna hittills sparat pengar på coronakrisen, men frågan är hur länge det kommer hålla. Någon gång tar statens pengar slut och många riskerar att få kraftigt försämrad ekonomi. Tillfälliga ekonomiska svackor kan täckas med lån, men det kräver att man hyfsat omgående kommer på fötter rent ekonomiskt. Låneförmedlare som Moank kan hjälpa dig hitta lån för att täcka tillfälliga inkomstbortfall. Men det bästa är såklart att rätta munnen efter matsäcken så att inkomsterna täcker utgifterna.

Billigare semester sommaren 2020

Även själva semestrandet kan bli betydligt billigare i år jämfört med tidigare år. Att ge sig ut på en bilsemester i Europa med hotellövernattningar och restaurangbesök gör att kostnaderna snabbt drar iväg. Vi har tidigare här på Bilsemester.net skrivit om hur mycket en bilsemester kostar. Oavsett hur man väljer att semestra i sommar verkar det som att kostnaden kommer vara betydligt lägre än tidigare. Hotellen är glada över de gäster de kan få och många kedjor har sänkt priserna för att locka till sig fler gäster och öka sin beläggning. Trenden verkar också gå åt att många väljer campingsemester framför hotell och storstäder. Idag (22 juni) kom regeringens besked att nöjesparker tvingas hålla stängt tills vidare och deras sommarsäsong med största sannolikhet uteblir helt. Detta bidrar till att fler väljer bort städer som Stockholm och Göteborg där Gröna Lund och Liseberg drar mycket folk.

Tvätta händerna

Även campingsemestern kostar pengar, särskilt om man tar in på campingplats. Däremot blir matkostnaden betydligt lägre än om man måste äta på restaurang varje dag. Väljer man istället att nyttja allemansrätten kan man komma riktigt billigt undan. Mer tips om detta kan du läsa här.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det finns både vinnare och förlorare på coronapandemin. Det viktigaste just nu är ändå att göra det bästa möjliga av semestern och sommarmånaderna. Hoppas ni får en trevlig sommar trots omständigheterna.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.