Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Att göra i Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad och är känt här i Sverige, inte bara för en modig arkitektur och ett bra tillväxtklimat utan även mer problematiska och tråkiga saker. Nu ska det dock inte skrämma dig som besökare, Malmö är en mysig stad att besöka och den har en väldigt internationell känsla. Följande saker får du inte missa om du besöker staden.

Turning Torso och Västra Hamnen

2005 stod detta torn klart som Malmöborna vill se som Sveriges högsta byggnad med sina 190 meter. Det stämmer att det är det om man inte räknar med bropylonerna på Öresundsbron. Oavsett vilket är det en kaxig byggnad som verkligen sticker ut. Hela området där den finns, Västra Hamnen är klart värt ett besök. Huset är byggt i nio block och har 54 våningar och vridningen är 90 grader från basen till toppen. I västra hamnen finns fler hus med häftig arkitektur, mysiga grönområden och en väldigt vacker utsikt över Öresund. Ett mysigt tips är att gå ut längs med stranden åt sydväst och ta ett bad vid kallbadhuset vid Ribersborg som är en häftig upplevelse, året runt.

Kungs- och slottsparken

Malmös äldsta park offentliga park, Kungsparken, invigdes 1872 av kung Oskar II och är anlagd likt en engelsk park med vackra exotiska träd och en restaurantpaviljon from 1912 som idag är ombyggt till kasino. Invid denna anlade man senare slottsparken som till skillnad mot kungsparken består av öppna och fria ytor.

Lilla Torg

År 1592 anlades detta torg som ett handelstorg. Idag består det främst av uteserveringar och en mysig stämning, men det är gott nog. Det är idag en av de mest populära mötesplatserna i staden och kring torget finns mängder av intressanta byggnader från 1500-talet och framåt. Faktum är att den yngsta byggnaden kring det är från 1800-talet och fungerar idag som Form- och designcenter.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.