Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Fotbollsresa som bilsemester

Offensiv fotboll, moderna arenor och Europas högsta publiksnitt. Lägg till vettiga biljettpriser och ett geografiskt läge med hög tillgänglighet, så förstår du varför norra Tyskland är den perfekta destinationen för en bilsemester med fotboll som huvudingrediens.

Mercdes Benz Arena Stuttgart

Mercdes Benz Arena i Stuttgart.

Tyska Bundesliga blir allt populärare för svenska fotbollsfans och det är inte alls konstigt. Fördelarna med att välja Tyskland som destination för fotbollsresan är flera. Först och främst är Bundesliga känd som en publikvänlig liga där det spelas offensiv fotboll. Även den i jämförelse med exempelvis Premier League humana prisnivån på matchbiljetter, samt tillgängligheten – det är lätt att ta sig dit med buss, flyg, tåg eller bil – är faktorer som gjort att attraktionskraften hos Bundesliga ökat kraftigt det senaste decenniet.

I en här artikeln fokuserar vi på det sistnämnda transportsättet. Med bil tar du dig smidigt ner till norra Tyskland där det dukas upp en buffé av trevliga alternativ för dig som tycker om fotboll. Werder Bremen och klassiska HSV är två klubbar som du kan uppleva LIVE utan att behöva resa runt halva Europa och drygt 20 mil söder om Hamburg hittar du staden Wolfsburg där Volkswagen har sin huvudfabrik.

Autostadt är som en enda stor nöjespark för bilälskare och har du bensin i blodet är ett besök här ett måste. I Wolfsburg finns även ett separat museum knutet enbart till Volkswagens bilmärken. Men Wolfsburg handlar inte enbart om biljätten, utan också om biljetten. Den du köper av Nickes.com för att se en match med toppklubben Vfl Wolfsburg.

Laget parkerar i skrivande stund på tiondeplats i Bundesliga och klubbens stadion – som heter Volkswagen Arena (du trodde väl inget annat?) – har plats för 30 000 åskådare. Wolfsburgs hemmaborg är så gott som alltid fullsatt och stämningen under matcherna är fantastisk. Samma etikett kan man för övrigt klistra på den skummande ölen och kryddiga korven som avnjuts i matchpausen.

Trevliga Bremen är mer än 1200 gammal och har en rik historia att berätta. Staden hyser dessutom ett framgångsrikt fotbollslag. Även om det är några år sedan Werder Bremen senast nådde en stor framgång (laget vann dubbeln 2004) så är passionen bland fansen enorm. På tal om historia så fungerade Weserstadion, som har plats för 42 800 åskådare, under andra världskriget som lagringsplats för tyskt krigsmaterial. Psst! Missa inte att testa Bremens läckra fiskmackor som serveras under matcherna som komplement till korven.

Alsterarkaden och rådhuset i centrala Hamburg

Hamburg slutligen, är den kanske mest klassiska av de nordtyska fotbollsstäderna. Tysklands näst största stad är nämligen hemvist för en av landets främsta klubbar genom tiderna. Med bland annat sex ligatitlar, tre tyska cupguld och segern i Europacupen 1983 i meritlistan, är Hamburger Sport-Verein en gigant i den tyska fotbollshistorien. Visserligen återfinns HSV just nu i andraligan men oddsen talar för att laget går upp i högsta divisionen igen till våren då man ligger tvåa i 2 Bundesliga just nu. Oavsett vilket så är Volksparkstadion en topparena med intim känsla och akustik i världsklass.

En fotbollsresa till Hamburg lämpar sig väl för barnfamiljer eftersom staden har mycket att erbjuda för alla åldrar. Hagenbeck Zoo och Miniatur Wonderland är två av attraktionerna som lockar yngre resenärer. På tal om museum så har HSV ett mycket besöksvärt sådant, där du kan del av klubbens rika historia. Visste du förresten att det strax intill Volksparkstadion finns en stor kyrkogård, där HSV-supportrar kan bli begravda i en kista dekorerad i klubbens blå-vita färger med klubbmärke och allt?

På de tyska fotbollsarenorna är det ofta gasen i botten som gäller, både på planen och läktarna, men så bråttom behöver inte du ha när du rattar bilen mot destinationer som Hamburg, Bremen och Wolfsburg. Njut även av resan dit och försök hitta dina egna pärlor och avstickare längs vägen.

Behöver du hjälp med planeringen så står sportresebyrån Nickes.Com till ditt förfogande. Med över 20 års erfarenhet i branschen kan de med rätta titulera sig experter på tysk fotboll. De hjälper dig gärna att sätta ihop ett trevligt paket med hotell och matchbiljetter. Se hela deras utbud här.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.