Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Bilfilmer med spänning

Spartips resa

Vem älskar inte en hårdpackad actionrulle eller stämningsfull thriller till bilfilm? Här kommer sköna tips på bilfilmer med spänning!

The Italian Job (2003)

Efter att ha blivit lämnad för att dö planerar Charlie Croker och hans team för att göra en sista stor stöt, denna gången mot de som förrådde honom. Planen är att stjäla 35 miljoner dollar från ett tungt beskyddat kassaskåp i Venedig.

"The Italian Job" är en klassisk franchise, där originalfilmen kom först på sextiotalet. Men det var först med filmen från 2003 med Mark Wahlberg i huvudrollen som man skulle göra spel baserade på storyn, med allt från TV-spel till slotmaskiner. För att spela det sistnämnda kan du leta upp det bland casino utan licens och få dig en kick i vardagen.

Mad Max: Fury Road (2015)

I denna fartfyllda äventyrsthriller, som utspelar sig i ett postapokalyptiskt ökenland, följer vi en fånge på rymmen och en rebell som gör uppror mot en skräckinjagande tyrann.

Filmskaparen George Millers mest betydande verk är Mad Max-filmerna som han har gjort samtliga av, varav den första kom 1979. "Mad Max: Fury Road" innebar en comeback för filmserien och vilken succé det blev. Denna färgsprakande actionkokare med Charlize Theron och Tom Hardy vann hela 6 Oscars och blev även nominerad till priset för Bästa film.

Death Proof (2007)

Spänningsbyggande thriller om två olika sällskap med unga kvinnor som vid två olika tillfällen jagas av en stuntman, som använder sin bitiga bil för att genomföra sina mordiska planer.

Quentin Tarantino räknar inte med "Death Proof" som en av sina formella filmer, vilket sägs bero på att han utvecklade den tillsammans med en annan stor filmskapare, Robert Rodriguez. Hur som helst är det en film Tarantino ska vara stolt över; under sin andra halva har den nämligen en av de bästa biljaktscenerna någonsin.

Ford v Ferrari (2019)

Biografi om en duo bestående av den innovativa bildesignern Carroll Shelby och modige föraren Ken Miles, som representerade Ford i en tuff kamp mot Ferrari under klassiska Le Mans 1966.

Biografiska filmer är sällan så här fartfyllda. I grund och botten må "Ford v Ferrari" handla om en oväntad vänskap, som skildrar två spännande individer, men med spännande racing-sekvenser lyckas regissören James Mangold också hålla oss sittandes på nålar. Minsann spännande!

Baby Driver (2017)

Actionmusikal av Edgar Wright som gjort "Shaun of the Dead" och "Hot Fuzz". Här följer vi en chaufför som anlitas för att hjälpa rånare fly från scenen. Nu anlitas han för att hjälpa skurkar genomföra en stöt som är dömd att misslyckas.

Precis som vi kan förvänta oss av denna egendomliga regissör, är "Baby Driver" en ljuv komedi med våldsamma inslag och exceptionell klippning. Filmen är i ständig rörelse och underhåller från start till mål.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.