Se till att boka i tid

Vi hjälper dig boka färjebiljetter eller hitta hotellrum i hela Europa.

Reparation eller ny bil inför resan?

Att hålla bilen i bra skick är alltid viktigt för att undvika ytterligare problem och därmed ännu högre reparationskostnader. Detta gäller särskilt om du har planerat en bilsemester med familjen. Att laga bilen medan du är hemma är så gott som alltid billigare och bekvämare än att behöva göra stora avsteg i reseplaneringen. Ytterligare en faktor som kan påverka kostnaden är i hur stor utsträckning ditt försäkringsbolag är villigt att betala för reparation i utlandet. Det är långtifrån säkert att de betalar ut ersättning för avbokade hotellnätter och andra extrautgifter i samband med den strulande bilen.

Om du ändå går i tankarna på att köpa ny bil kan det vara läge att sälja den nuvarande till ViKoperDinBil.se och byta upp sig till ny. Då slipper du oroa dig lika mycket om bilen kommer hålla för en bilsemester. Mer om detta längre ner i artikeln.

Verkstad eller laga själv

Om du väljer att lämna in bilen på verkstad eller laga felet själv beror i första hand på hur händig du är. Andra faktorer som kan spela in är om du ha en nybilsgaranti som erbjuder dig gratis reparation på verkstad. Då kan det rentav vara dåligt att laga bilen själv eftersom du själv kan orsaka andra fel som i sin tur inte täcks av någon garanti.

Om du ändå väljer att laga bilen själv så behöver du ju köpa reservdelar. Biltema har länge varit det självklara valet för hemmafixaren. Nu kan du dock även handla dina bilreservdelar på nätet, t.ex. genom sajten www.ReservDelar24.se. Genom att handla på nätet kan du ofta komma över reservdelarna till ett lägre pris än i den fysiska butiken. För att vara säker på att göra en bra affär är det viktigt att jämföra priserna från flera butiker.

Sista utvägen - köpa ny bil

Om det visar sig att felen hopar sig och din bil ändå sjunger på sista versen så avråder vi starkt från att du använder den som färdmedel under bilsemestern. Risken är helt enkelt för stor att den går sönder ytterligare en gång och att du blir stående längsmed Autobahn i väntan på ADAC-bärgaren. Dessutom har du lagt ut pengarna för de tidigare reparatonerna helt i onödan om bilen ändå måste skrotas efter 2-300 mils körning.

Kanske är nya HR-V något för dig, en femdörrars SUV som ger dig och familjen ordentligt med utrymme under bilsemstern. Med en SUV har du dessutom bättre överblick i trafiken, något som kan vara önskvärt när man kör på okända vägar i utlandet. Annars brukar en dieselkombi vara ett bra alternativ för bilsemestrare. Dieslar är ofta lite bränslesnålare än sina bensindrivna motsvarigheter. Kombin är dessutom lägre än SUV:en vilket minskar luftmotståndet och därmed bränsleförbrukningen.