Bila i Skottland - med barn

Skottland

Att planera att bila i Skottland kräver ganska omfattande planering. Du kommer att vilja se så många platser som möjligt så att du själv kan se Skottland som verkligen är magnifikt. Ett perfekt sätt att utforska Skottlands fascinerande historia och kultur är genom att ta en road trip. Det finns massor av olika rutter tillgängliga och många väljer en eller flera för att turnera Skottland. Några av de bästa turerna inkluderar:

Bed and Breakfast Inverness: Detta bed and breakfast värdshus har en lång historia och är fortfarande i drift idag. De erbjuder rum att hyra, alla med fantastisk utsikt över landskapet och deras sjö- och havsstränder. Under din vistelse kan du njuta av en överdådig hemlagad måltid, ett glas champagne och lite lokal underhållning.

Cairns: Detta är en unik äventyrsaktivitet som säkert kommer att spännande. Du kommer att ha en chans att se alligatorer, krokodiler och emus. Upplev en spännande vattenrutschbana, ta en surflektion eller bara snorkla och njut av naturens lugn i denna unika australiska kuststad. Om du älskar ljudet av vågor kommer du säkert att njuta av ett besök i Cairns.

Om du letar efter något lite annorlunda på din skotska road trip så kan en dag ute vid Skye Mountains vara precis vad du letar efter. Bergen i Skye är hem för några fantastiska landskap och det finns mycket att se och göra. Många besökare kommer hit bara för att beundra bergen men också komma tillbaka för att koppla av och ta in den lugnande havsluften. Här kan du prova en fyrhjuling, prova på skidåkning eller promenera längs de populära Skye-lederna.

Ett besök i Celtic Sea World och Waterford Diamond Gardens: Dessa två attraktioner ligger inte långt från Glasgow. När du anländer kommer du att kunna ta en vandring genom den fantastiska vildmarken som skyddas av National Trust. Du kommer att tas med på en resa in i Ewys underjordiska värld, där de fortfarande producerar smycken från tusentals år sedan. Diamond Gardens är känt för sina stenpooler, där par kan tillbringa kvalitetstid tillsammans.

Ett besök på Duncraig Castle: Detta vackra slott ligger vid floden Stour. Floden Stour erbjuder många möjligheter till aktiviteter som fiske och båtliv, forsränning och njuta av landskapet som rinner nerför dalen. Denna vackra stad erbjuder också flera attraktioner, inklusive Duncraig Castle Visitor Centre, The Happy Dog Museum, Loch Lomond och mycket mer.

Ett besök i Perth och Kinross: Städerna Perth och Kinross ligger bara ett par timmar från Glasgow. Många turister kommer till Skottland bara för att uppleva denna förtjusande lilla stad. Hotellen i Perth och Kinross erbjuder boende i staden samt lyxhotell, bed and breakfast och boende med självhushåll. Det finns några utmärkta restauranger och kaféer runt om i staden samt den populära Market Pier. Perth och Kinross Park erbjuder aktiviteter för barn och familjer.

The Royal Mile i Glasgow är alltid ett bra ställe att besöka med alla de största attraktionerna i närheten. Om du gillar att handla kommer du att älska high street-butikerna som Asda, Marks och Spencer och Fenwick. Om shopping inte kittlar din fantasi så finns det också gott om oberoende butiker runt om i staden. För en fantastisk utekväll och utsikt över den fantastiska Glasgow-arkitekturen är Royal Mile i januari ett måste. Underhållningen inkluderar den berömda Royal Mile Walking Tour, där du kan se alla de största attraktionerna i staden. Och glöm inte att du kan njuta av alla drycker och levande musik som finns tillgänglig.

Bila i Skottland med barn

Att bila med barn är en av de mest spännande upplevelserna i livet. Spänningen börjar när du drar bilen över till sidan av vägen och plötsligt finns det ett barn med en cykel som väntar på dig! Bara den här synen brukar få mina barn att se fram emot sin bilsemester. För att göra denna upplevelse minnesvärd måste du välja rätt destination och även planera resan ordentligt. Den här artikeln ger dig några tips om hur du gör det så att ditt barns road trip är en rolig framgång.

Destinationen - Välj en plats där du kan se sevärdheterna i den omgivande landsbygden, men se till att det finns något för barnet att göra också. Till exempel, om det finns en lekplats runt hörnet, kan ditt barn gå dit med sina vänner och leka. Om det finns många naturattraktioner kan ditt barn frestas att utforska dem också (se bara till att attraktionerna inte är för farliga). Det är bäst att välja platser som är relativt säkra från stora attraktioner samt från intressanta platser som ditt barn kanske vill se.

Planera resan ordentligt - Som ni alla vet tar det mycket ansträngning att planera en bilsemester. Du måste tänka på allt från transporten till attraktionerna så att de alla samlas och ditt barn njuter mest av resan. När du är klar måste du komma ihåg att ta hem ditt barn efteråt för annars kan han eller hon bli för rastlös.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.